April 29, 2014

Experience


Assalamualaikum and hi.

“Experience is the best teacher” 

Have you ever hear it? I agree with that. 


Some people think the best way to learn about life is by listening to our parents, elder person and friends. 


I believe that people learn the best by their experience. 


Learning by own experience help me to become more mature and ready to tackle difficulties in life.



When we are in teenagers, we learn to make friends. When we a university students, we learn how to build our carrier. When we get married, we learn how to take the responsibly of family.


Learning is the lifetime process. We must and should learn something from our life, our experience to make our future more better. We learn everything and anything from our families, friends and surrounding. 


Orang tua-tua selalu cakap " they ; makan garam dahulu ". They know what should and not should, what to do and not do. Because of that ada pepatah-pepatah melayu. Ada pantang larang tu semua. Sometimes I think that all the pantang larang is the funny thing. We can do this. We can't do this. Logically its weird. But, ya sebab mereka lagi lama hidup mereka tahu banyak benda. Mereka ada pengalaman tersendiri.


Belajar dari pengalaman sendiri  lagi baik. When we realize something ourselves, we understand them more and research more.Then kita akan tahu why benda tu terjadi cuba perbaiki and make sure it will not happened again if its not good for ourself. Experience help us to learn more and better prepared for the best future. Pengalaman juga mematangkan seseorang. :)


Wassalam.



April 27, 2014

Pantai


Assalamualaikum and hi.

Petang semalam pergi pantai. Tersangat la best sebab diri ini sukakan pantai. Best sesangat sebab pantai ni menenangkan.

Tak plan pun nak pergi and just sehelai sepinggang. Haha. Main-main ombak yang agak kuat juga la tadi. Heavennyaaaaa dengan angin yang sepoi-sepoi bahasa. *banyak peribahasa pula

Petang tu juga juga sebenarnya nak pergi cari remis. Kononya. Sebab biasanya musim remis bulan April ni. Tapi takada pun masa tu. Dah habis kot sebab penghujung April atau kenapa entah. Pelik juga dengan air laut-ombak tu yang kuat. Nampak laut yang kebiruan dari jauh.

Tapi tetap best. Pergi reramai satu family. Cukup semua. Time berkumpul satu family memang best. Tak kira raya lagi semua ada. Saudara sepupu dan lagiiiiiii. Haha. 

No pic for yesterday. Malas nak upload dari phone. Sumber ehsan dari google je yang atas tu. Hehe.

Enjoy the day for yesterday's evening. Lagi heaven kalau rumah tepi pantai. Haha. Boleh pergi pantai hari-hari la kan? Macam-macam kau ni. 

Salam sayang. Wassalam. :)


April 21, 2014

Test JPJ


Alhamdulillah lulus.



April 13, 2014

Thanks Blogger Mia Liana

Assalamualaikum and hye.

Thanks sesangat kat akak Mia Liana for having me in her blog.






Guess what? Yeaayyy I'm the 11 000 followers in her blog. Tengok gambar-gambar kat atas pun dah tahu. hehe

Wahhh akak, ramai betul yang follow akak. Dah cecah 11k. Bestnyaaaa. Nak macam tu jugak? hehe

I think kak Mia ni famous juga dalam dunia blogging ni.

Thanks you so much akak sebab follow kita juga.

Walaupun aku tak kenal sangat dengan kak Mia, and tadi for the first time singgah blog dia, tapi pernah la tengok gambar-gambar kak Mia dengan blogger lain masa SBB2014.

I'm new in blogging world. Blog ni baru wujud 3 bulan yang lalu. Boleh la kan dikatakan baru. heee. 2 tahun lepas dah ada blog, tapi atas sebab tertentu blog tu di delete. hehe. Buat blog secara suka-suka dan tak pernah serius dalam sesuatu hal. haha

Thanks untuk kau orang yang sudi singgah dan follow blog yang tak seberapa ni. Thanks a lot guys.



April 12, 2014

Jealousy





Ya cemburu sebab ada orang yang hanya ada Allah dalam hati .
 
Ada orang yang selalu ikut sunnah . 
Ada orang yang akhlaknya cantik . 
Ada orang yang boleh lawan nafsu dia dengan bergaya . 
Ada orang solatnya hensem . 
Ada orang lidahnya lembut macam cheesecake . 
Ada orang yang banyak benda baik yang dia punya tapi aku tak . 
 
Tapi , aku boleh . Takkan nak terus terjelepok atas lantai . Aku kena bangun . Hmm (!!!!)



April 05, 2014

Rezeki



Assalamualaikum.

Rezeki kita.
Masing-masing dah Allah sediakan.
Bertebaran kat bumi sana sini.
Cumanya kita sendiri.
perlu gerakkan usaha mencari.
Bukan duduk diam je goyang kaki.
Cuma minta disuap disisi.
Dan bila dah diusahakan sehabis daya yang ada.
Tapi masih juga tak berhasil apa-apa.
Jangan cepat putus asa.
Sebabnya, Allah sedang menguji kesabaran kita.
Yang ganjarannya tidak ternilai dengan seisi dunia. :) 

Good Morning


April 04, 2014

Why




I act like I don't care. But deep inside it hurt. I felt utterly alone, like I was the last person alive on Earth. 

I can’t describe that feeling of total loneliness. I just wanted to disappear into thin air and not think about anything. 

I tried to make people around me happy with me. The more I tried the more I hurt a lot of people. 

Oh, whats going on? What happen to me? Teribble sad.

Kadang-kadang aku selalu tanya, kenapa dengan aku? Kenapa aku buat tu? Eh kenapa aku buat macam tadi? Kenapa? Kenapa? and kenapa? 

Aku rasa macam tak cukup matang lagi untuk berfikir sedangkan umur aku semakin bertambah. Bila aku dah buat sesuatu baru aku menyesal. Baru aku rasa menyesal tu. Contoh bila aku minta umie or abie belikan sesuatu. Aku macam desak dia orang untuk beli apa aku nak. Bila dah dapat baru aku fikir balik. Eh yang lama still okay lagi. Oh menyesal. Menyusahkan umie abie pulak. 

Aku semakin keliru dengan diri sendiri. Keliru dengan apa yang aku nak. Keliru dengan apa yang aku buat. 

Honestly memang banyak benda yang aku nak. But its to possible to get what i want now. 

I have to more usaha untuk dapatkan sesuatu. Tak nak menyusahkan orang even parents sendiri. Dengan parents sendiri lagi la tak nak kan. 

So how and what I should do? Aku mungkin akan sambung belajar lagi lepas ni entak ke mana. Entah macam mana aku tak dapat nak fikir.


Mission aku sekarang, I have to study hard, get a good job and own income. I have to. Insyaallah.

Be grateful to God for the blessings. Alhamdulillah for what I have. :)


Perfect One





I tried to be perfect
But nothing was worth it
I don't believe it makes me real
I thought it'd be easy
But no one believes me
I meant all the things I said

If you believe it's in my soul
I'd say all the words that I know
Just to see if it would show
That I'm trying to let you know
That I'm better off on my own

This place is so empty
My thoughts are so tempting
I don't know how it got so bad
Sometimes it's so crazy
That nothing can save me
But it's the only thing that I have



Trying to be the best for you. Extremely difficult. A lot of very painful things happen. Promise me?