April 04, 2014

Why




I act like I don't care. But deep inside it hurt. I felt utterly alone, like I was the last person alive on Earth. 

I can’t describe that feeling of total loneliness. I just wanted to disappear into thin air and not think about anything. 

I tried to make people around me happy with me. The more I tried the more I hurt a lot of people. 

Oh, whats going on? What happen to me? Teribble sad.

Kadang-kadang aku selalu tanya, kenapa dengan aku? Kenapa aku buat tu? Eh kenapa aku buat macam tadi? Kenapa? Kenapa? and kenapa? 

Aku rasa macam tak cukup matang lagi untuk berfikir sedangkan umur aku semakin bertambah. Bila aku dah buat sesuatu baru aku menyesal. Baru aku rasa menyesal tu. Contoh bila aku minta umie or abie belikan sesuatu. Aku macam desak dia orang untuk beli apa aku nak. Bila dah dapat baru aku fikir balik. Eh yang lama still okay lagi. Oh menyesal. Menyusahkan umie abie pulak. 

Aku semakin keliru dengan diri sendiri. Keliru dengan apa yang aku nak. Keliru dengan apa yang aku buat. 

Honestly memang banyak benda yang aku nak. But its to possible to get what i want now. 

I have to more usaha untuk dapatkan sesuatu. Tak nak menyusahkan orang even parents sendiri. Dengan parents sendiri lagi la tak nak kan. 

So how and what I should do? Aku mungkin akan sambung belajar lagi lepas ni entak ke mana. Entah macam mana aku tak dapat nak fikir.


Mission aku sekarang, I have to study hard, get a good job and own income. I have to. Insyaallah.

Be grateful to God for the blessings. Alhamdulillah for what I have. :)