May 11, 2014

Diploma or Matrikulasi ?


Assalamualaikum and hi.

As all of you, rata-rata dah tahu result for UPU dah keluar 10 Mei 2014 pada pukul 12 tengahari.
Bila dah keluar keputusan tu, mesti ramai yang tanya ,

UPU dapat mana ?

Haaaa, familiar tanya macam ni.
Dapat mana? Nak pergi ke tak?

For yang dapat sambung belajar kat ipta or matrikulasi or form 6, TAHNIAH untuk kau orang. Alhamdulillah dapat sambung belajar balik. Yang tak dapat upu or matrikulasi tu jangan sedih-sedih.
Allah is the best planner. Put trust on Him. Mungkin ada hikmah disebalik semua tu.
Don't give up and keep praying ! :)

Belajar mana-mana pun sama, asal niat belajar kerana Allah.

Alhamdulillah permohonan upu aku berjaya. Permohonan aku untuk matrikulasi pun aku dapat.
Sekarang just nak pilih and aku keliru mana satu pilihan hati. Nak masuk matrik pun ada, nak pergi for pilihan upu pun ada. For the best result, I have to do solat istikharah. Insyaallah ada pilihan yang tepat.





Yang mana better to choose, diploma or matrikulasi ?

Maybe aku pilih matrikulasi.
Kau mampu ke ?

----------------------------------------------------

Insyaallah aku yakin aku boleh.
Kalau nakkan sesuatu kena usaha kan.
Lagipun aku yang nak study, bukan kau!
Hope, aku boleh carry on semua ni. Pilihan aku now. Tebus balik apa yang aku tak dapat masa Spm.
Insyaallah aku akan dapatkan jugak 4 flat tu. Aminn.

Wassalam. :)