July 27, 2014

Conversation #2


Assalamualaikum and hi.

Memang keliru nak buat keputusan nak belajar mana lepas ni.
But I have made a decission to go matrikulasi.
Arah Pulau Pinang ya aku lepas ni.

Alhamdulillah ramai gak support aku untuk sambung matrik.

Ummie pun support.

" Masuk matrik la kakak. Lebih luas lagi daripada diploma yang kakak dapat. Ummie tak berkenan sangat dengan diploma tu. Kalau pergi matrik kena sungguh-sungguh la. Jangan main-main. "

I will do anything to make you proud to have a daughter like me. Insyaallah 

-------------

Kawan aku, Hajar pun sokong bila aku tanya :

Kau rasa aku mampu ke carry on matrik ni ?

" Insyaallah boleh. Amin. Kau kena yakin la. Pasti boleh !! Kita sama-sama berjaya la. Amin. " ^-^

Izzah sokong aku jugak.

" Insyaallah aku doakan yang terbaik untuk kawan aku. "


Aku mungkin akan sambung belajar sekali dengan Khadijah, bestfriend aku jugak masa sekolah.
Dia pun dapat kat Pulau Pinang jugak.
Aku ada cakap kat dia,

Diejah, aku mungkin jadi tau masuk matrik. Aku takut jugak kalau aku tak mampu. Tapi aku yakin nak masuk matrik kalau aku nak capai apa yang aku nak. Kau tolong la aku jugak eh. =D

" Yeke??? yeyyyy...! boleh insyaallah. Saya tolong. Kita belajar sama-sama. :) "

----------

Cuma ada kawan aku ni macam tak suka aku masuk matrik or sambung diploma. I don't know why.
Dia cakap " Tak payahla masuk matrik. Kan kau dapat yang 2 tahun punya. Nanti ada senior and junior. "

Aku tak tau apa motif dia cakap macam tu. Tapi aku tak kesah apa orang cakap. And now i'm in matrik penang. Seronok, kawan sempoi, belajar best, lecturer yg sporting. Aku yakin yg aku boleh carry on semua ni. Insyaallah. Doakan aku. Aku nak tebus balik apa yang aku tak dapat masa Spm. what will be, i have to get 4-flat. Another time nak story life kat matrik. Chaouww :)

Wassalam.