August 25, 2014

Life di matrik

Assalamualaikum 



Ya as a few yg read the before post, aku sekarang belajar kat matrik. Lebih spesifik lagi aku sekarang belajar kat matrik penang. Before datang sini memang dah ramai yg cakap matrik ni susah la apelaa. Tapi bagi aku belajar mana-mana pun sama je. Makin tinggi level, makin berumur seseorang tu, makin banyak nak kena belajar, nak cari pengalaman.

As a human, kita tak boleh nak putus asa nak cari ilmu. Makin meningkat umur, macam-macam nak kena tahu. Mula from baby, masuk tadika, sekolah rendah, sekolah menengah (remaja) , dewasa lastly yg tua. But ilmu yg kita ada tu better both ilmu dunia dan akhirat. Jangan duk kejar dunia je.

Masa mula-mula masuk matrik until sekarang, weiiiii homesickkk lagiiii .... hahaha. Belajar yes dah mula rasa susah tu. Ujian pertengahan semester baru je lepas. And result memang jengjenggjenggg ah.. hihi.

Tapi tak boleh nk cepat mengalah kn. Hadap benda susah sikit dah tak boleh nk go on. Tolonglah diri. Be kuat for me please. Kuatkan diri aku untuk study smart and study hard. Yakin ! yess mcm dia cakap.

Otw to sambutan merdeka. Penang and certain place cuti sabtu-isnin. Ramai yg nak balik, bukan. ramai yg balik. Tapi aku tak. Rasa mcm tak berbaloi untuk balik. Jauh bakhang...

Insyallah raya haji nanti aku nak balik. Tunggu punya tunggu. Mampukah? :(

Kat sini pelbagai macam ragam manusia yg aku jumpa. okay aku pun pelik. Tapi campur bangsa lain bagi aku satu situasi yg berbeza. Tapi best dapat kenal2. Yang tak boleh blah yg celup2 tu.

Makanan sedap tu sedap tapi tak ngamm dgn aku la. hihi. Time lecture memang best, jumpa geng gila-gila. Teringat balik time sekolah. How i miss my friends. uhukkk... Ehh sekarang dah suka math tau.. acewwahh

Aku tak yakin lagi dgn diri dapat stay or tak. :(

See you again. Wassalam.