November 12, 2014

Maaf

Assalamualaikum and Hai.




Bila imbas balik hal yang lepas, aku rasa banyak sangat buat salah. Sometimes rasa kesalahan tu tak boleh di maafkan. 
Ya, manusia memang tak lepas daripada buat salah, manusia insan biasa.

Pada yang mengenali diri, yang dah lama kenal, yang baru je kenal, yang kenal sekejap, yang kenal di alam maya, aku/saya mintak maaf dengan kau/awak.
Samaada salah aku yang sengaja and tak disengajakan.
Aku tau, yang aku rapat sangat dengan dia, aku tahu dia pernah terasa hati dengan aku. Tapi dia tetap ada dengan aku. Kawan dengan aku. Banyak nasihat aku. Dan sudi dengar cerita or masalah aku.

Yang aku nak cakap sangat, aku sayang dengan orang yang rapat dengan aku. Kalau dah sayang sampai bila pun aku akan sayang. Walaupun aku dengan kau dah jauh ke, dah gaduh tak baik-baik dah, still contact tapi ala kadar je. Aku still sayang kau. Aku suka kenal kau. Dan aku doakan orang yang aku sayang yang pernah aku sayang dan yang sudi sayang aku, semoga kau bahagia di bawah lindungan-Nya. Aku mungkin tak dapat nak bagi apa yang kau nak sangat, tapi aku doakan kau dapat apa yang kau nak.

Aku dah taknak bermasalah dengan orang lagi. Sesiapa yang ada salah dengan aku, dah lama aku redha dan maafkan. Sebab manusia memang tak lekang dari buat salah.

Dan aku juga harap sesiapa pun maafkan aku, maafkan salah silap aku, terus doakan aku dunia akhirat.

Aku tak mintak banyak. Just doakan aku apa yang terbaik untuk aku.
Kalau ada yang tak puas hati dengan aku, bagitahu aku personal.

Sekali lagi, maafkan aku ....