May 30, 2015

Happy Bornday Nadhirah Afiqah



Assalamualaikum and hi. Ya sedih sebab dah nak sambung belajar balik. I'm not ready yet after all of this. Not ready to face what ever had done. 

Happy Birthday Nadhirah Afiqah. Stay strong sebab Allah ada.

Actually nak update pasal jenjalan dengan kawan kawan hari tu. Lastly dah malas.

Okayla bye.

March 04, 2015

Pemergian

Assalamualaikum and Hi.

Macam mana kau rasa kalau kau hilang orang yang kau sayang ? Sedih kan?

Tersangatlah bagi aku.

Yeah, I'm still can't accept the fact, I lost one of my loves.
Sedih sangat sampai rasa semua down. Semangat ke mana entah. Aku rindu all of it.
Semalam hari ke-40 atok takde. Aku tak kuat bila hari rabu datang.
Because on that day, everything happened. Orang yang hidup pengakhiran dia mati, and kita yg still hidup teruskan kehidupan.
Tapi kan apa yang jadi tak macam apa yang semua orang cakap, orang fikir. Bila kau sendiri hadap semua ni kau akan rasa.

Segala rasa. Everything changed.
Aku rapat, bila hilang, rasa lain sangat.
Bila tak dapat tengok for the last, aku ... entahlaa.

Semoga ki tenang di sana. Al-fatihah.

Wassalam.



March 01, 2015

Hmm

Assalamualaikum and Hi.



Life. Okay aku tak faham dengan life. Yang aku sendiri punya la. Life org lain aku tak jaga. Aku tak tau life ni yang pelik ke aku yang pelik. Sampai satu masa aku rasa dah tak nak hidup lagi.

Kenapa? Disebabkan apa yang aku sendiri alami. Dan bagi aku its something yang boleh dikatakn nightmare dalam diri sendiri.

Life is not easy as I though. Kau boleh plan apa-apa for future, tapi plan tu mungkin jadi dan kemungkinan plan tak menjadi pun ada. Hidup kita Allah yang atur. Apa yang Allah dah tentukan jadi memang akan jadi. Mati kau jodoh kau tak tau bila.

Aku suka orang advice aku, tapi memang takes time lah untuk cerna dan hadam apa yang orang cakap. Aku pun suka kalau orang share masalah or their opinion dengan aku, just satu masalah, aku susah nak kasi tau if aku ada masalah.
Bukan tak nak bagitau but seriously aku tak tau macam mana nk cerita kawan.
Soo sorry.

Aku terlalu cepat sensitif sekarang. Entahla kenapa entah. Hormon lain lebih kot. Gila. Kau kuat, hati kau kan konkrit.. wuuuu

Chaww

February 27, 2015

Hei

Assalamualaikum and Hi.




Dah lama kn tak menaip kat sini, konon hidup ni terlalu busy dgn belajar. hahaa

Aku mmg dah tak larat nk bawak, but I'm still have. Entah kenapa sejak dua tiga menjak sekali lah empat menjak plus lima menjak, a lot of problem i have.

Makin besar, makin banyak masalah. Sometimes i just wonder i can be like a kid, no matter hurt, it doesn't have a relation with heart. Heart tu hati ke jantung eh? 

Aku belajar biology before this pun fikir banyak kali what the means of the heart. Hehee

Seriously aku penat, aku penat nk hidup lg. Aku penah cakap kt someone ni, aku dh penat nk hidup, n here's the answer

Don't u ever give up..
And choose death
Many people struggle to survive..
So don't waste ur life
U r so precious. Please, don't.

Haowww so sweet kn. 😂

Thanks for the great advice that you give it to me. I really appreciate it. Even ko tak ngaku yg ko care kt aku. Hahahahaha *gelak jahat

Dh 3 minggu, i feel the lose. Kehilangan tu memang menyakitkan. Sungguh aku rindu, but it can't be like usual again. I have to accept the fact. But its to hurt, its hurting me, and i'm still and try how to face it. Ko tau rasa kehilangan org yg ko syg? Yes its to hurt, need a longer time to accept the fact, and life with the memories. Sampai aku rasa takut nk hilangkan rasa sedih aku ni, aku takut aku lupa, aku taknak lupa even sesaat pun, sungguh kakak rindu sangat.
There's no more story from you, no more joke from you, i can't hear your voice your ketawa, your smiling. Ki tunggu kakak kt sana.

Walau macam mana sekalipun, i try to make myself happy, i'm still have people surrounding me. I have to make semua orang gembira, no matter what. Kena jaga hati even ko sendiri terluka.

Lagi satu aku dh xlarat nk gaduh ngn kau. Aku akan senyap macam ni, dan aku harap kau lama-lama akan faham. Pleaselah, jgn buat benda sesuka hati, jgn ckp kt org sesuka hati. Aku tau kau memang nk tengok aku sakit hati, tapi entahla. Suka hati kau lah.

Lastly, aku nk balik rumah balik lambat lg. Dlm 2 bulan lg mungkin. Tak sampai hati nk balik, xnak balik, entah kenapa. Tapi rinduuuuu family. 😭😭😭

Kbyeee.