May 30, 2015

Happy Bornday Nadhirah Afiqah



Assalamualaikum and hi. Ya sedih sebab dah nak sambung belajar balik. I'm not ready yet after all of this. Not ready to face what ever had done. 

Happy Birthday Nadhirah Afiqah. Stay strong sebab Allah ada.

Actually nak update pasal jenjalan dengan kawan kawan hari tu. Lastly dah malas.

Okayla bye.

May 16, 2015

Happy Teacher's Day



Assalamualaikum and Hi.

Tanggal enam belas mei. Kalau two years ago, celebrate kat sekolah dengan cikgu and kawan kawan. Now dah memasing kan. Belajar lain lain, course lain, tempat study pun lain. Still remember, hari guru masa form five camna. Gempak gila.

Apapun, untuk semua para guru kat luar sana, 

SELAMAT HARI GURU, cikgu. 

Terima kasih cikgu. Jasamu dikenang. :)

Saya takada nombor cikgu. Jadi saya wish dari jauh je lah. Jauh tapi ikhlas. XD



Actually nak tulis post ni dari semalam. Tapi dah penat sangat balik terus tidur. Semalam gi cari hadiah untuk si budak hanan tu, untuk cikgu dia. Kan hari ni hari guru. Selagi tak dapat nak ngamuk je kerjanya.

Semalam gak bawak nenek jalan jalan. Best sangat sebab dah lama tak jalan dengan dia.Semalam memang plan nak gi bandar, cari hadiah. And memang tak terfikir pun nak bawak nenek jalan jalan. Kebetulan biasanya weekend aku akan teman nenek kat rumah dia. Workday memang tak dapat lah. 

So I'm just asking dia la sama ada nak ikut ke tak gi bandar. Bimbang gak takut penat, tak larat nak jalan. Yelah nak masuk mall kan cari hadiah.  But its okay, aku boleh pimpin dia kan. And dia setuju.

Then tetiba nenek cakap nak gi satu masjid ni, dia cakap masjid kat tepi sungai. I though it was Masjid Kristal. Ya memang betul dan kami bawak dia. Dia cakap before this tokki and bapak sedara aku penah gi sana, then dia nak gi sana jugak. I just think mungkin dia teringat kat arwah. Aku pun sama. :'(

Biasanya kami jalan memang sampai malam. Selagi tak tiga waktu tak balik. Haha. But semalam balik cepatlah. We knew that she was tired. :) Lepas abie solat jumaat then gi tempat adik adik then terus balik.







Satu benda yang kena buat sekarang, kemas barang yang beli semalam. Penat and sebenarnya malas doe. :'(

Babaiiii

Salam Israk Mikhraj



May 04, 2015

This Uncle




Hei. Almost five days balik rumah. Takada buat apa pun. Nak kerja tapi cuti bukan banyak sangat pun. So ada je kat rumah. Entah bila nak jumpa kengkawan, cakap nak buat reunion. :'(.

Sabtu haritu keluar dengan adik cari hadiah, but balik kena naik teksi. Pernah la before this sekali naik teksi, masa tu stay hostel then minggu tu tak balik but nak balik jugak. Dahla balik without permission. Haha. Apa lagi kena balik sendiri lah.

Time tunggu teksi tu sempat sembang dengan sorang pakcik ni.

Pakcik : Anak belajar lagi ke? Belajar kat mana?

Me : Belajar lagi pakcik. Sekarang belajar kat matrik.

Pakcik : Ohh belajar kat matrik. Pakcik pun ada anak belajar kat matrik.

Me : Lahh yeke pakcik? Matrik mana? Dah habisla kan sekarang?

Pakcik : Matrik Gopeng. Dah lama dah habis. Sekarang jadi cikgu kat Sibu, Sarawak.

Then aku ni macam, lah mati mati ingatkan anak dia still belajar kat matrik.

Me :  Ohh yeke ...

Pakcik : Anak pakcik tu handsome comel macam mak dia. Tak macam pakcik. Kat u dia tu ramai orang nak, minat. Tapi sekarang dah ada dah. (berpunya)

I was like --_-- . Macamla saya ni kenal anak pakcik. Buat apa pakcik cakap yang anak pakcik ni camni cenggini. Saya bukan suka anak pakcik pun.
* tak, tu just cakap dalam hati je la

Pakcik : Gelpren dia baru habis belajar. Posting kat ....

Aku pun lupa kat mana ....

Me : Ohh yeke pakcik. Jadi cikgu dua dua eh pakcik. Okay takapa lah pakcik. Saya pergi dulu.

---------

Hahaha. Kan tak blah makin banyak cerita pasal anak dia.

Today is Farah 's birthday. Today also she has to do something important.


Happy Birthday Farah. Stay strong. Stay pretty. Stay healthy. Saya sayang awak kawan.
Nanti kita celebrate birthday sama sama okay !

P/s: more wish on whatsapp and instagram. :)

Kbye.


April 29, 2015

Setelah Sekian Lama


Assalamualaikum and hai.


Alhamdulillah selamat sampai rumah pukul 5 pagi tadi.

 Akhirnya dapat jugak buka and menaip lagi dekat blog. I am so happy and excited.
Tipulah kalau aku kata aku tak rindu langsung blog aku ni. Lagi tipulah kalau aku cakap aku tak rindu nak jumpa family and balik rumah.

Yeah I really miss it.

Walaupun sebenarnya aku tersangat lah malas nak mengadap lappy and all this stuff right now. Aku buka jugak and sedang menaip sekarang. :D

Penat.

Pemalas . Jadinya.

Cuti sebulan tak tau nak buat apa. :'(

But, I really love holiday yeayyy !

Chaww

March 04, 2015

Pemergian

Assalamualaikum and Hi.

Macam mana kau rasa kalau kau hilang orang yang kau sayang ? Sedih kan?

Tersangatlah bagi aku.

Yeah, I'm still can't accept the fact, I lost one of my loves.
Sedih sangat sampai rasa semua down. Semangat ke mana entah. Aku rindu all of it.
Semalam hari ke-40 atok takde. Aku tak kuat bila hari rabu datang.
Because on that day, everything happened. Orang yang hidup pengakhiran dia mati, and kita yg still hidup teruskan kehidupan.
Tapi kan apa yang jadi tak macam apa yang semua orang cakap, orang fikir. Bila kau sendiri hadap semua ni kau akan rasa.

Segala rasa. Everything changed.
Aku rapat, bila hilang, rasa lain sangat.
Bila tak dapat tengok for the last, aku ... entahlaa.

Semoga ki tenang di sana. Al-fatihah.

Wassalam.



March 01, 2015

Hmm

Assalamualaikum and Hi.



Rajin pulak kn nak menaip. Ada masa pulak kn? Hahaa.. So here I want to talk about life. Okay aku tak faham dengan life. Yang aku sendiri punya la. Life org lain aku tak jaga. Aku tak tau life ni yang pelik ke aku yang pelik. Sampai satu masa aku rasa dah tak nak hidup lagi.

Kenapa? Disebabkan apa yang aku sendiri alami. Dan bagi aku its something yang boleh dikatakn nightmare dalam diri sendiri.

Life is not easy as I though. Kau boleh plan apa-apa for future, tapi plan tu mungkin jadi dan kemungkinan plan tak menjadi pun ada. Hidup kita Allah yang atur. Apa yang Allah dah tentukan jadi memang akan jadi. Mati kau jodoh kau tak tau bila.

Aku suka orang advice aku, tapi memang takes time lah untuk cerna dan hadam apa yang orang cakap. Aku pun suka kalau orang share masalah or their opinion dengan aku, just satu masalah, aku susah nak kasi tau if aku ada masalah.
Bukan tak nak bagitau but seriously aku tak tau macam mana nk cerita kawan.
Soo sorry.

Aku terlalu cepat sensitif sekarang. Entahla kenapa entah. Hormon lain lebih kot. Gila. Kau kuat, hati kau kan konkrit.. wuuuu

Macam budak-budak tak apa yang aku tulis ni? Hahaaa.. aku tak tau matang tu macam mana.

Chaww

February 27, 2015

Hei

Assalamualaikum and Hi.




Dah lama kn tak menaip kat sini, konon hidup ni terlalu busy dgn belajar. hahaa

Aku mmg dah tak larat nk bawak, but I'm still have. Entah kenapa sejak dua tiga menjak sekali lah empat menjak plus lima menjak, a lot of problem i have.

Makin besar, makin banyak masalah. Sometimes i just wonder i can be like a kid, no matter hurt, it doesn't have a relation with heart. Heart tu hati ke jantung eh? 

Aku belajar biology before this pun fikir banyak kali what the means of the heart. Hehee

Seriously aku penat, aku penat nk hidup lg. Aku penah cakap kt someone ni, aku dh penat nk hidup, n here's the answer

Don't u ever give up..
And choose death
Many people struggle to survive..
So don't waste ur life
U r so precious. Please, don't.

Haowww so sweet kn. 😂

Thanks for the great advice that you give it to me. I really appreciate it. Even ko tak ngaku yg ko care kt aku. Hahahahaha *gelak jahat

Dh 3 minggu, i feel the lose. Kehilangan tu memang menyakitkan. Sungguh aku rindu, but it can't be like usual again. I have to accept the fact. But its to hurt, its hurting me, and i'm still and try how to face it. Ko tau rasa kehilangan org yg ko syg? Yes its to hurt, need a longer time to accept the fact, and life with the memories. Sampai aku rasa takut nk hilangkan rasa sedih aku ni, aku takut aku lupa, aku taknak lupa even sesaat pun, sungguh kakak rindu sangat.
There's no more story from you, no more joke from you, i can't hear your voice your ketawa, your smiling. Ki tunggu kakak kt sana.

Walau macam mana sekalipun, i try to make myself happy, i'm still have people surrounding me. I have to make semua orang gembira, no matter what. Kena jaga hati even ko sendiri terluka.

Lagi satu aku dh xlarat nk gaduh ngn kau. Aku akan senyap macam ni, dan aku harap kau lama-lama akan faham. Pleaselah, jgn buat benda sesuka hati, jgn ckp kt org sesuka hati. Aku tau kau memang nk tengok aku sakit hati, tapi entahla. Suka hati kau lah.

Lastly, aku nk balik rumah balik lambat lg. Dlm 2 bulan lg mungkin. Tak sampai hati nk balik, xnak balik, entah kenapa. Tapi rinduuuuu family. 😭😭😭

Kbyeee.