March 04, 2015

Pemergian

Assalamualaikum and Hi.

Macam mana kau rasa kalau kau hilang orang yang kau sayang ? Sedih kan?

Tersangatlah bagi aku.

Yeah, I'm still can't accept the fact, I lost one of my loves.
Sedih sangat sampai rasa semua down. Semangat ke mana entah. Aku rindu all of it.
Semalam hari ke-40 atok takde. Aku tak kuat bila hari rabu datang.
Because on that day, everything happened. Orang yang hidup pengakhiran dia mati, and kita yg still hidup teruskan kehidupan.
Tapi kan apa yang jadi tak macam apa yang semua orang cakap, orang fikir. Bila kau sendiri hadap semua ni kau akan rasa.

Segala rasa. Everything changed.
Aku rapat, bila hilang, rasa lain sangat.
Bila tak dapat tengok for the last, aku ... entahlaa.

Semoga ki tenang di sana. Al-fatihah.

Wassalam.



March 01, 2015

Hmm

Assalamualaikum and Hi.



Rajin pulak kn nak menaip. Ada masa pulak kn? Hahaa.. So here I want to talk about life. Okay aku tak faham dengan life. Yang aku sendiri punya la. Life org lain aku tak jaga. Aku tak tau life ni yang pelik ke aku yang pelik. Sampai satu masa aku rasa dah tak nak hidup lagi.

Kenapa? Disebabkan apa yang aku sendiri alami. Dan bagi aku its something yang boleh dikatakn nightmare dalam diri sendiri.

Life is not easy as I though. Kau boleh plan apa-apa for future, tapi plan tu mungkin jadi dan kemungkinan plan tak menjadi pun ada. Hidup kita Allah yang atur. Apa yang Allah dah tentukan jadi memang akan jadi. Mati kau jodoh kau tak tau bila.

Aku suka orang advice aku, tapi memang takes time lah untuk cerna dan hadam apa yang orang cakap. Aku pun suka kalau orang share masalah or their opinion dengan aku, just satu masalah, aku susah nak kasi tau if aku ada masalah.
Bukan tak nak bagitau but seriously aku tak tau macam mana nk cerita kawan.
Soo sorry.

Aku terlalu cepat sensitif sekarang. Entahla kenapa entah. Hormon lain lebih kot. Gila. Kau kuat, hati kau kan konkrit.. wuuuu

Macam budak-budak tak apa yang aku tulis ni? Hahaaa.. aku tak tau matang tu macam mana.

Chaww