May 30, 2015

Happy Bornday Nadhirah Afiqah



Assalamualaikum and hi. Ya sedih sebab dah nak sambung belajar balik. I'm not ready yet after all of this. Not ready to face what ever had done. 

Happy Birthday Nadhirah Afiqah. Stay strong sebab Allah ada.

Actually nak update pasal jenjalan dengan kawan kawan hari tu. Lastly dah malas.

Okayla bye.

May 16, 2015

Happy Teacher's Day



Assalamualaikum and Hi.

Tanggal enam belas mei. Kalau two years ago, celebrate kat sekolah dengan cikgu and kawan kawan. Now dah memasing kan. Belajar lain lain, course lain, tempat study pun lain. Still remember, hari guru masa form five camna. Gempak gila.

Apapun, untuk semua para guru kat luar sana, 

SELAMAT HARI GURU, cikgu. 

Terima kasih cikgu. Jasamu dikenang. :)

Saya takada nombor cikgu. Jadi saya wish dari jauh je lah. Jauh tapi ikhlas. XD



Actually nak tulis post ni dari semalam. Tapi dah penat sangat balik terus tidur. Semalam gi cari hadiah untuk si budak hanan tu, untuk cikgu dia. Kan hari ni hari guru. Selagi tak dapat nak ngamuk je kerjanya.

Semalam gak bawak nenek jalan jalan. Best sangat sebab dah lama tak jalan dengan dia.Semalam memang plan nak gi bandar, cari hadiah. And memang tak terfikir pun nak bawak nenek jalan jalan. Kebetulan biasanya weekend aku akan teman nenek kat rumah dia. Workday memang tak dapat lah. 

So I'm just asking dia la sama ada nak ikut ke tak gi bandar. Bimbang gak takut penat, tak larat nak jalan. Yelah nak masuk mall kan cari hadiah.  But its okay, aku boleh pimpin dia kan. And dia setuju.

Then tetiba nenek cakap nak gi satu masjid ni, dia cakap masjid kat tepi sungai. I though it was Masjid Kristal. Ya memang betul dan kami bawak dia. Dia cakap before this tokki and bapak sedara aku penah gi sana, then dia nak gi sana jugak. I just think mungkin dia teringat kat arwah. Aku pun sama. :'(

Biasanya kami jalan memang sampai malam. Selagi tak tiga waktu tak balik. Haha. But semalam balik cepatlah. We knew that she was tired. :) Lepas abie solat jumaat then gi tempat adik adik then terus balik.







Satu benda yang kena buat sekarang, kemas barang yang beli semalam. Penat and sebenarnya malas doe. :'(

Babaiiii

Salam Israk Mikhraj



May 04, 2015

This Uncle




Hei. Almost five days balik rumah. Takada buat apa pun. Nak kerja tapi cuti bukan banyak sangat pun. So ada je kat rumah. Entah bila nak jumpa kengkawan, cakap nak buat reunion. :'(.

Sabtu haritu keluar dengan adik cari hadiah, but balik kena naik teksi. Pernah la before this sekali naik teksi, masa tu stay hostel then minggu tu tak balik but nak balik jugak. Dahla balik without permission. Haha. Apa lagi kena balik sendiri lah.

Time tunggu teksi tu sempat sembang dengan sorang pakcik ni.

Pakcik : Anak belajar lagi ke? Belajar kat mana?

Me : Belajar lagi pakcik. Sekarang belajar kat matrik.

Pakcik : Ohh belajar kat matrik. Pakcik pun ada anak belajar kat matrik.

Me : Lahh yeke pakcik? Matrik mana? Dah habisla kan sekarang?

Pakcik : Matrik Gopeng. Dah lama dah habis. Sekarang jadi cikgu kat Sibu, Sarawak.

Then aku ni macam, lah mati mati ingatkan anak dia still belajar kat matrik.

Me :  Ohh yeke ...

Pakcik : Anak pakcik tu handsome comel macam mak dia. Tak macam pakcik. Kat u dia tu ramai orang nak, minat. Tapi sekarang dah ada dah. (berpunya)

I was like --_-- . Macamla saya ni kenal anak pakcik. Buat apa pakcik cakap yang anak pakcik ni camni cenggini. Saya bukan suka anak pakcik pun.
* tak, tu just cakap dalam hati je la

Pakcik : Gelpren dia baru habis belajar. Posting kat ....

Aku pun lupa kat mana ....

Me : Ohh yeke pakcik. Jadi cikgu dua dua eh pakcik. Okay takapa lah pakcik. Saya pergi dulu.

---------

Hahaha. Kan tak blah makin banyak cerita pasal anak dia.

Today is Farah 's birthday. Today also she has to do something important.


Happy Birthday Farah. Stay strong. Stay pretty. Stay healthy. Saya sayang awak kawan.
Nanti kita celebrate birthday sama sama okay !

P/s: more wish on whatsapp and instagram. :)

Kbye.