May 16, 2015

Happy Teacher's Day



Assalamualaikum and Hi.

Tanggal enam belas mei. Kalau two years ago, celebrate kat sekolah dengan cikgu and kawan kawan. Now dah memasing kan. Belajar lain lain, course lain, tempat study pun lain. Still remember, hari guru masa form five camna. Gempak gila.

Apapun, untuk semua para guru kat luar sana, 

SELAMAT HARI GURU, cikgu. 

Terima kasih cikgu. Jasamu dikenang. :)

Saya takada nombor cikgu. Jadi saya wish dari jauh je lah. Jauh tapi ikhlas. XD



Actually nak tulis post ni dari semalam. Tapi dah penat sangat balik terus tidur. Semalam gi cari hadiah untuk si budak hanan tu, untuk cikgu dia. Kan hari ni hari guru. Selagi tak dapat nak ngamuk je kerjanya.

Semalam gak bawak nenek jalan jalan. Best sangat sebab dah lama tak jalan dengan dia.Semalam memang plan nak gi bandar, cari hadiah. And memang tak terfikir pun nak bawak nenek jalan jalan. Kebetulan biasanya weekend aku akan teman nenek kat rumah dia. Workday memang tak dapat lah. 

So I'm just asking dia la sama ada nak ikut ke tak gi bandar. Bimbang gak takut penat, tak larat nak jalan. Yelah nak masuk mall kan cari hadiah.  But its okay, aku boleh pimpin dia kan. And dia setuju.

Then tetiba nenek cakap nak gi satu masjid ni, dia cakap masjid kat tepi sungai. I though it was Masjid Kristal. Ya memang betul dan kami bawak dia. Dia cakap before this tokki and bapak sedara aku penah gi sana, then dia nak gi sana jugak. I just think mungkin dia teringat kat arwah. Aku pun sama. :'(

Biasanya kami jalan memang sampai malam. Selagi tak tiga waktu tak balik. Haha. But semalam balik cepatlah. We knew that she was tired. :) Lepas abie solat jumaat then gi tempat adik adik then terus balik.







Satu benda yang kena buat sekarang, kemas barang yang beli semalam. Penat and sebenarnya malas doe. :'(

Babaiiii

Salam Israk Mikhraj