May 12, 2016

Kolej Matrikulasi Pulau Pinang, #kmpp



Assalamualaikum and hye. 
First post in 2016.

Finally, Alhamdulillah i'm done study kat matriks. Aku dah berjaya tamatkan pengajian aku kat kmpp selama dua tahun. Yeah and dua tahun dah pun berlalu. I got two years programme there since two zero one four. Penat lelah yang aku rasa kat matriks semua dah hilang sebab sekarang aku cuti lama. Hahahaha

My first thought about matriks sangat lah menakutkan. Kakak abang senior cakap takyahla masuk matriks, matriks susahla, habislah kau kalau masuk matriks. Matriks memang last choice aku, Alhamdulillah aku pun ada jugak ditawarkan untuk masuk ipta and thats my first plan where I am going to further my study. Last minutes, my parents changed their mind and ask me just to go to matriks. So, I followed and worked for it.

Studying in matriks is not something as tough as what people say. Kalau nak cakap matriks susah, I think belajar kat mana-mana pun susah. As long as we try to make it easy as we can. Insya Allah dipermudahkan.

Dah habis matriks ni, bermula lah proses aku mereput dekat rumah. :D . Tak tahu nak buat apa and seriously rindu dengan kawan-kawan. Belajar tak rindu hahaha. Already spent about two years with friends also practicummate, I miss them. Semua stay jauh-jauh and its a little bit difficult to meet. Insya Allah one day dapat jugak jumpa. And mana tau dapat further study sama-sama lagi. :) .

Hye my best nine <3



Hye practicummate <3

Hye family swag <3

Hye girls <3



I hope my results for semester 4 and overall is good. And also for my upu results, hope dapat sambung study dengan course, universiti yang diinginkan. Insya Allah.

Till we meet again in the next post. Assalamualaikum :)